Angst

Ved psykoterapeut MPF og cand. mag. i sprogpsykologi

Angst og angstlidelser er blandt de hyppigste psykiske lidelser overhovedet. Samtidig er følelsen af angst også en almen lidelse som vi alle oplever i forskellige intensiteter som led i vores udvikling.

Angst viser sig på forskellige måder

 • Følelsesmæssigt: Uro, anspændthed, panik evt. iblandet vrede, skam eller depressive følelser.
 • Kognitivt: Forestillinger om den faretruende situation, mulige undvigelsesmanøvrer. De kan både være diffuse og ubevidste, eller klare og bevidstgjorte.
 • Fysisk: Kroppen går i alarmberedskab med for eksempel stigende puls og blodtryk, angsten kan også vise sig i kropsholdning og ansigtsudtryk enten som undgåelsesadfærd eller kampadfærd.

 • Typiske former for angst

 • Generaliseret angst: Angsten er ikke koblet til noget specifikt eller konkret, og er på den måde mere frit flydende eller frit svævende og er som oftest koblet til bekymring der for eksempel kan handle om uddannelse, arbejde, skole, sygdom, forhold til andre eller større ting i verden. Denne form for angst viser sig også gerne sammen med en depressiv følelse/stemning.
 • Panikangst: Er et tilbagvendende anfald af pludeselig angst, som ikke er begrænset til særlige situationer eller omstændigheder. Den er gerne uforudsigelig og når gerne sit højdepunkt indenfor ca. 10min. Efter gentagende anfald er det almindeligt at udvikle angst for angsten, eller frygten for nye anfald.
 • Agorafobi: der er frygten for at forlade hjemmet, gå i supermarkeder eller tage offentlige transportmidler, ofte handler det om at man er bange for at opleve sig som fastlåst, alene eller hjælpeløs.
 • Socialangst: der ofte består i frygten for at blive kritisk iagttaget og vurderet af andre mennesker, hvorfor man ofte er tilbøjgelig til at undgå sociale situationer.
 • Enkelfobi: der knytter sig til en helt specifik situation eller fænomen fx bestemte dyr, højder, torden, blod, osv.

 • Få hjælp til din angst med psykoterapi

  I et terapeutisk forløb hvori angst er enten én af problematikkerne eller hovedproblematikken kommer vi omkring forskellige aspekter: både mestringsstrategier konkret i forhold til angstens udtryk, affektregluering (måder at forholde sig til følelser og tilstande), men det vil også være relevant at kigge på selvbilleder og på hvordan du forholder dig til din omverden, herunder dine nære relationer, og meget mere.

  Om Cecile Bjørk

  Uddannet psykoterapeut MPF og cand. mag. i sprogpsykologi, har tidligere arbejdet med familiebehandling i Gladsaxe kommune. Læs mere om Cecilie Bjørk.

  Kontakt & Priser

  En session varer 1 time og koster 800kr. Ved forløb á 6 gange, 680kr/time (spar 720kr i alt).
  Terapien foregår på Rådhustorvet 7, 2. Sal, 3520 Farum.

  Ring på 30704554 eller skriv til ceciliebjork@gmail.com for at høre mere.

  stress